Reklama

Reklama

Szybka sałatka z kuskusu z granatem

Wyjątkowo lekka!

Składniki:

  • 200 g kuskusu
  • 50 g rodzynek
  • 1 granat
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kminu rzymskiego
  • szczypta papryki
  • sól
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny

Opcjonalnie:

  • 100 g ugotowanej piersi z kurczaka
  • 1/2 szklanki listków kolendry
  • garść posiekanych orzechów

Przygotowanie:

Reklama

1. Kuskus zalej wrzątkiem na wysokość pół centymetra powyżej warstwy kaszy. Posól, przykryj pokrywką lub talerzem, odstaw na ok. 15 minut. Rodzynki również zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź. Obierz granat i odddziel pestki. zachowując sok. Do gotowej kaszy dodaj rodzynki, pestki granatu, przyprawy. Lekko wymieszaj. Sok z granatu połącz z sokiem z cytryny, oliwą i solą, polej sałatkę, posyp pestkami granatu.

2. Opcjonalnie możesz dodać do kuskusu także pokrojoną w kostkę ugotowaną lub zgrillowaną pierś kurczaka oraz liście kolendry. Jeśli chcesz zjeść sałatkę na śniadanie, dodaj do niej posiekane orzechy - będzie bardziej sycąca.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje