Szybkie kremówki - Aga

Składniki: 2 duże paczki krakersów (słonych); 1 litr mleka; 3/4 szkl. Cukru; 4 żółtka; 1 szkl. mąki; 3 cukry waniliowe; 1 kostka masła lub margaryny.

Dno brytfanki wyłożyć folią aluminiową i poukładać na niej krakersy. Zagotować: 3 szkl. mleka z kostką tłuszczu i cukrem. Natomiast 1 szkl. mleka, żółtka, mąkę oraz cukry waniliowe utrzeć, a następnie wlać do gotującego się mleka. Ugotować gęsty budyń i ciepły wylać na krakersy. Wierzch nakryć kolejną warstwą krakersów (najlepiej ułożyć je tak jak na dnie-by można było lepiej pokroić). Po wystygnięciu kremówki posypać cukrem pudrem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas