Szybkie risotto - Lena

1 podwójna pierś z kurczaka; olej do smażenia; sól, pieprz, papryka w proszku; mrożone "warzywa na patelnię"; cebula; kostka rosołowa; 3/4 szkl. ryżu; 2 szkl. wody.

Mięso podsmażyć na oleju, posolić, popieprzyć i posypać papryką. Dodać pokrojoną cebulę. Gdy się zrumieni, dodać mrożone warzywa i chwilkę smażyć. Wlać ok. 1/2 szkl. wody i dodać 1/2 lub całą kostkę rosołową. wsypać ryż i wlać 2 szkl. wody. Przykryć i gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż ryż będzie miękki (jak "wypije" całą wodę można wyłączyć i zostawić pod przykryciem na chwilkę). Całość zajmuje ok. 1/2 godziny - proporcje dla 2 osób.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas