Szybko i zdrowo - makaron z warzywami

Ten pyszny obiad przygotujesz w mniej niż pół godziny.

Makaron z warzywami
Makaron z warzywami123RF/PICSEL

Składniki:

  •  40 dag makaronu np. wstążki 2 średnie marchewki
  • 1 średnia cukinia
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • 2 łyżeczki masła
  • zioła prowansalskie
  • sól i mielony czarny pieprz

Przygotowanie:
W garnku zagotuj posoloną wodę na makaron. Marchewki obierz, potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Tak samo pokrój cukinię. Makaron wrzuć na wrzątek, ugotuj wg przepisu podanego na opakowaniu.

Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż marchewkę i cukinię. Duś 5 minut. Pomidory pokrój, dodaj do podduszonych warzyw. Duś razem jeszcze 5 minut. Przypraw.

Makaron wyjmij, osącz, wymieszaj z warzywami. Danie przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas