Szybko i zdrowo - makaron z warzywami
Ten pyszny obiad przygotujesz w mniej niż pół godziny.
Składniki:
- 40 dag makaronu np. wstążki 2 średnie marchewki
- 1 średnia cukinia
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 2 łyżeczki masła
- zioła prowansalskie
- sól i mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
W garnku zagotuj posoloną wodę na makaron. Marchewki obierz, potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Tak samo pokrój cukinię. Makaron wrzuć na wrzątek, ugotuj wg przepisu podanego na opakowaniu.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż marchewkę i cukinię. Duś 5 minut. Pomidory pokrój, dodaj do podduszonych warzyw. Duś razem jeszcze 5 minut. Przypraw.
Makaron wyjmij, osącz, wymieszaj z warzywami. Danie przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.