Reklama

Reklama

Tacos na ostro

Przygotuj samodzielnie w domu. Smakuje tak samo dobrze, jak w restauracji

Czas przyrządzenia: ok. 40 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 12 małych tortilli lub muszli taco (kupisz za ok. 7 zł/12 szt. np. w supermarketach); zamiast nich możesz użyć też naleśników z mąki gryczanej
  • kawałki kurczaka z pieczeni (np. mięso z udka, ze skrzydełek, piersi itd)
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • łyżeczka susz. oregano
  • po 1/2 żółtej, zielonej i czerwonej papryki
  • ogórek
  • natka
  • cebula.
  • Salsa:
  • 3 pomidory (lub krojone z puszki)
  • posiekana cebula
  • 1/3 strączka posiekanej chili
  • sok z limonki lub cytryny

Sposób przygotowania

1. Zrób salsę: pomidory zmiksuj, dodaj cebulę i chili, dopraw sokiem z limonki lub cytryny. Wstaw do lodówki. 

2. Podgrzej tortille, naleśniki lub muszle taco w piekarniku. Jednocześnie na patelni podsmaż na oleju z czosnkiem kawałki kurczaka. Dopraw. Resztę warzyw pokrój. Nałóż je z kurczakiem i salsą do tortilli (naleśników lub muszli taco). Możesz też podać osobno nadzienie i placki do złożenia.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje