Tadżin, czyli cytrynowy kurczak po marokańsku

Koniecznie wypróbuj ten przepis!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. W dużej misce wymieszaj kolendrę, biały pieprz, imbir, kurkumę i oliwę. Włóż do miski kawałki kurczaka i dokładnie obtocz je w sosie. Przykryj kurczaka i wstaw mięso na noc do lodówki.2. Rozgrzej rondel i podsmaż w nim kawałki mięsa ze wszystkich stron. Cebule obierz i pokrój w cząstki. Wrzuć do rondla, smaż razem z kurczakiem 5 minut.3. Dodaj cynamon, zielone oliwki, wlej bulion drobiowy i sok wyciśnięty z cytryny. Przykryj garnek i duś mięso na małym ogniu 1 i 1/2 godziny lub dłużej (kurczak powinien być bardzo miękki).4. Podawaj tadżin z kaszą kuskus, posypany listkami świeżej kolendry.

Najlepszy sposób na risotto z kurczakiemInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas