Tagliatelle z zielonym sosem

Efektowne danie na szybki obiad

Składniki:

  • 25 dag makaronu wstążki np. tagliatelle
  • 20 dag jarmużu
  • 20 dag śmietany 36%
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 serki topione naturalne
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, słodka papryka

Reklama

Przygotowanie:

1.Jarmuż dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i drobno posiekaj, starannie wykrawając zgrubienia na liściach. Wrzuć na suchą patelnię. Gdy jarmuż straci jędrność, wlej łyżkę oleju i smaż pod przykryciem aż zmięknie.

2. Do rondelka wlej mleko i śmietanę, lekko podgrzej i dodaj serek. Wymieszaj, przypraw solą, pieprzem i papryką. Dodaj jarmuż i jeszcze chwilę podgrzewaj. W tym czasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.

Gorący makaron polej sosem i od razu podawaj.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje