Reklama

Reklama

Tajemnice wybornych pasztetów

Dzięki naszym wskazówkom przygotowanie dobrego pasztetu okaże się wyjątkowo łatwe!

1. Pasztety możesz wyrabiać zarówno z mięsa z zupy, jak i z tego specjalnie ugotowanego lub upieczonego. Jeśli mięso wcześniej smażysz, zrób to na smalcu, by kąski nie były zbyt suche. Do masy warto dodać świeże zioła, posiekaną paprykę albo np. kukurydzę.

Reklama

2. Pasztety najlepiej jest piec w parze wodnej, czyli w foremce wstawionej do większego naczynia z gorącą wodą. To sprawi, że specjał będzie pulchny. Przed pieczeniem dobrze jest obłożyć pasztet plasterkami słoniny lub boczku, by nie wysechł.

3. Pasztety najlepiej smakują dzień po przygotowaniu, gdy wszystkie smaki i soki się połączą.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje