Tajemnice wybornych pasztetów

Dzięki naszym wskazówkom przygotowanie dobrego pasztetu okaże się wyjątkowo łatwe!

Domowy pasztet smakuje najlepiej
Domowy pasztet smakuje najlepiej123RF/PICSEL

1. Pasztety możesz wyrabiać zarówno z mięsa z zupy, jak i z tego specjalnie ugotowanego lub upieczonego. Jeśli mięso wcześniej smażysz, zrób to na smalcu, by kąski nie były zbyt suche. Do masy warto dodać świeże zioła, posiekaną paprykę albo np. kukurydzę.

2. Pasztety najlepiej jest piec w parze wodnej, czyli w foremce wstawionej do większego naczynia z gorącą wodą. To sprawi, że specjał będzie pulchny. Przed pieczeniem dobrze jest obłożyć pasztet plasterkami słoniny lub boczku, by nie wysechł.

3. Pasztety najlepiej smakują dzień po przygotowaniu, gdy wszystkie smaki i soki się połączą.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas