Tajemniczy składnik zup - ocet

Ocet dodany do zupy nada jej wyjatkowego smaku!
Ocet dodany do zupy nada jej wyjatkowego smaku!materiały prasowe

Sekretny składnik zup

Krem pomidorowy z octem balsamicznym

Składniki:

  • 1 kg świeżych pomidorów
  • 400 ml wody
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, oregano, papryka słodka, sól, pieprz, cukier
  • garść listków świeżej bazylii
  • 4 łyżki octu balsamicznego, np. marki Kuhne
  • 2 łyżki śmietanki kremówki do dekoracji grzanki

Przygotowanie:

Botwinkowy zawrót głowy

Składniki:

  • pęk botwiny
  • 1 żeberko
  • 1 łyżeczka octu ziołowego, np. marki Kuhne
  • ząbek czosnku
  • pęk świeżego kopru i pietruszki
  • 1 mała cebula
  • śmietana 18%
  • przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól

Przygotowanie:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?