Tajny, babciny składnik racuchów. Tajemnica tkwi w "diabelskiej wodzie"

Racuchy to dla wielu osób smak dzieciństwa
Racuchy to dla wielu osób smak dzieciństwa123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Tajny składnik racuchów 

    Racuchy można podawać na wiele sposób, ale najlepiej smakują z cukrem pudrem
    Racuchy można podawać na wiele sposób, ale najlepiej smakują z cukrem pudrem123RF/PICSEL

    Racuchy z "diabelską wodą" - składniki

    • pół kg mąki pszennej
    • 40 g drożdży
    • półtorej szklanki letniego mleka
    • jedno jajko
    • dwie łyżki cukru
    • jedna łyżka cukru waniliowego
    • odrobina soli
    • 40 ml czystego spirytusu (jeden kieliszek)
    • olej do smażenia

    Jak zrobić racuchy z "diabelską wodą" - przepis

    Przygotowanie racuchów
    Przygotowanie racuchów123RF/PICSEL
    Jak zrobić racuchy z jabłkami?Interia KulinariaInteria Kulinaria
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?