Racuchy z wiórkami kokosowymi

Aktualizacja

Czy znasz już racuchy z wiórkami kokosowymi? Dla wielu łasuchów klasyczne racuchy to ulubiona potrawa z dzieciństwa. Odrobina wiórków kokosowych pozwoli odkryć ich smak na nowo. Racuchy z wiórkami kokosowymi to domowe wypieki z niecodziennym dodatkiem.

Racuchy z wiórkami kokosowymi to wymarzona przekąska również dla dzieci
Racuchy z wiórkami kokosowymi to wymarzona przekąska również dla dzieci123RF/PICSEL

Racuchy z wiórkami kokosowymi - przygotowanie

Jedną szklankę letniego mleka wymieszaj z drożdżami i cukrem. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.

Gdy ciasto podwoi objętość, dodaj mąkę, jajka, resztę mleka i szczyptę soli, wyrabiaj ok. 15 min. Pod koniec dodaj wiórki kokosowe i pokrojone w kostkę jabłka. Odstaw do wyrośnięcia.

Olej rozgrzej na patelni, łyżką włóż porcje ciasto. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsącz. Racuchy posyp cukrem pudrem.

"Ewa gotuje": Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomeloPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas