Reklama

Reklama

Racuchy na kefirze

Lekko zrumienione i pachnące, znane świetnie w kurpiowskiej kuchni. Bliny świetnie smakują z bitą śmietaną, owocami leśnymi lub cukrem pudrem. Tajemnica puchatych placuszków tkwi w tym, jak ubijasz jajka.

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • 50 dag mąki pszennej
  • łyżka proszku do pieczenia
  • 3 jaja
  • pół szklanki cukru
  • 2 szklanki kefiru
  • cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder

Mąkę przesiej przez sito, dodaj proszek do pieczenia.

Reklama

Żółtka utrzyj z cukrem na kogel mogel, dodaj resztę składników (oprócz białek i cukru pudru).

Białko ubij na sztywno, wymieszaj z resztą składników.

Smaż na rozgrzanej patelni, posyp cukrem pudrem.

***
Zobacz także:
Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

Dowiedz się więcej na temat: racuchy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje