Tarta limonkowa

Tarta limonkowa
Tarta limonkowa123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto

  • po 15 dag mąki pszennej i krupczatki
  • 15 dag mąki ziemniaczanej
  • 10 dag cukru
  • 2 jajka
  • 25 dag schłodzonego masła lub margaryny

- budyń

  • 3 szkl. mleka
  • po 3 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej
  • 4 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • sok z 1 limonki lub cytryny
  • 1 łyżka masła ew. 3 łyżki kandyzowanej skórki cytrynowej
  • 2 białka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • plasterki limonki
  • listki mięty

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tarta z rabarbaremINTERIA.TVInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?