Reklama

Reklama

Tarta z serkiem, śmietaną i owocami

Składniki

  • Tarta:
  • 10 dag mąki pełnoziarnistej
  • 10 dag mąki pszennej
  • 10 dag masła
  • jajko
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • masło do smarowania blachy
  • Nadzienie:
  • opakowanie sera ricotta
  • 500 ml śmietany kremówki
  • pół białej czekolady
  • 2 grejpfruty
  • 2 pomarańcze
  • 10 dag pistacji

Sposób przygotowania

1. Masło posiekaj z mąką, dodaj jajko,cukier, zagnieć ciasto. Włóż je do lodówki na 30 minut. Blachę posmaruj masłem, wyłóż nią ciasto. Ponakłuwaj je, piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Wystudź.

2. Owoce obierz, pokrój. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, zmiksuj z serem. Ubij śmietanę. Masę serową połącz z połową śmietany. Na ciasto wyłóż masę serową, zanurz w niej połowę owoców. Na wierzch wyłóż pozostałą śmietanę, dekoruj resztą owoców i pokruszonymi pistacjami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje