Tarta z serkiem, śmietaną i owocami

Składniki
- Tarta:
- 10 dag mąki pełnoziarnistej
- 10 dag mąki pszennej
- 10 dag masła
- jajko
- 2 łyżki brązowego cukru
- masło do smarowania blachy
- Nadzienie:
- opakowanie sera ricotta
- 500 ml śmietany kremówki
- pół białej czekolady
- 2 grejpfruty
- 2 pomarańcze
- 10 dag pistacji
Sposób przygotowania
1. Masło posiekaj z mąką, dodaj jajko,cukier, zagnieć ciasto. Włóż je do lodówki na 30 minut. Blachę posmaruj masłem, wyłóż nią ciasto. Ponakłuwaj je, piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Wystudź.2. Owoce obierz, pokrój. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, zmiksuj z serem. Ubij śmietanę. Masę serową połącz z połową śmietany. Na ciasto wyłóż masę serową, zanurz w niej połowę owoców. Na wierzch wyłóż pozostałą śmietanę, dekoruj resztą owoców i pokruszonymi pistacjami.