Reklama

Reklama

Tartinki z serkiem, buraczkami i łososiem

Idealne na domówkę – szybkie do przygotowania, a jednocześnie sycące

Składniki dla: 10-12 porcji

Składniki

  • opakowanie wytrawnych krakersów
  • opakowanie twarożku kanapkowego
  • sól, pieprz
  • 1/2 słoiczka marynowanych tartych buraczków lub ćwikły
  • 200 g plastrów wędzonego łososia
  • cytryna
  • do dekoracji np.: czerwona cebula, kapary, natka

Sposób przygotowania

1. Krakersy rozłóż na półmisku lub talerzu. 

2. Posmaruj każdy z nich twarożkiem doprawionym solą i pieprzem. 

3. Na twarożku rozłóż buraczki. 

4. Na buraczkach połóż po kawałku łososia, skrop go sokiem z cytryny. Tartinki krakersowe udekoruj np. kaparami, kawałkami czerwonej cebulki i natką pietruszki.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje