Reklama

Tarty kalafior z żurawiną

Kalafior podany w nietypowy, ale efektowny sposób, będzie zdrowym i smacznym dodatkiem do rodzinnego obiadu.

Czas przyrządzenia: 20 min
Składniki dla: 4 porcje

Składniki

  • 1/2 kalafiora
  • 5 łyżek suszonej żurawiny
  • kilka gałązek natki
  • pistacje
  • 1-2 ząbki czosnku
  • granat
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • cytryna

Sposób przygotowania:

1. Opłucz i osusz połówkę kalafiora. Surowe różyczki zetrzyj na tarce jarzynowej na drobną kaszkę. Dodaj namoczoną i osuszoną żurawinę, wymieszaj. Posiekaj natkę oraz 1-2 łyżki pistacji. Dodaj do surówki, wymieszaj.

2. Czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj ze szczyptą soli i 2-3 łyżkami oliwy. Wymieszaj z przygotowaną sałatką. Dopraw ją do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Ozdób pestkami granatu.


Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: sałatka | kalafior

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy