Tarty z kwaskową nutą

Tarta z owocami
Tarta z owocami123RF/PICSEL

Tutti frutti z masą limonkową

Składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej l 1 kostka (20 dag) zimnego masła
  • 4 żółtka
  • 2-3 łyżki zimnej wody
  • 1/2 szkl. cukru;

- masa i obłożenie

  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 2 i 1/2 szkl. jogurtu
  • sok i skórka z 1 limonki
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 2/3 szkl. cukru
  • 80 dag drobnych miękkich owoców: porzeczek białych, czarnych i czerwonych, malin, poziomek;

- dodatkowo

  • tłuszcz do formy
12 porcji

Sposób przygotowania

Tarta kakaowa
Tarta kakaowa123RF/PICSEL

Śmietanowo-kakaowa

Składniki

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • po 20 dag agrestu, malin i porzeczek
  • 3 żółtka
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 1 łyżka wiśniówki
  • po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i kakao
  • tłuszcz do formy
  • bita śmietana i owoce do dekoracji

Sposób przygotowania

Tarta serowa
Tarta serowa123RF/PICSEL

Serowa z kruchą kratką

Składniki

  • 3 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 kostka masła
  • 2 jajka

- krem

  • 40 dag mielonego twarogu
  • 4 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 1/4 kostki masła
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • Dodatkowo: po ok. 30 dag truskawek i agrestu, trochę tłuszczu do formy
14 porcji

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?