Tatar z łosoia
Danie dla miłośników ryb

Składniki
- świeży ogórek
- 2 szalotki
- 40 dag świeżego łososia
- łyżka posiekanego koperku
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- biały pieprz
- 4 dag rukoli
- mała czerwona cebula
- 1/2 pęczka szczypiorku
- sól
Sposób przygotowania
1. Ogórka obierz ze skórki i przekrój wzdłuż. Łyżeczką usuń pestki, a resztę zetrzyj na tarce i posól. Szalotkę posiekaj drobno. Z łososia usuń skórę i ciemne mięso. Pęsetą wyciągnij ości. Posiekaj rybę w drobną kosteczkę. 2. Wymieszaj z odciśniętym z soku ogórkiem i szalotką. Dodaj posiekany koperek i olej. Dopraw solą oraz pieprzem. Przełóż do foremki i wyłóż na talerz udekorowany rukolą. Posyp posiekaną czerwoną cebulą i szczypiorkiem.