Ten sekret znały już nasze babcie. Tak zrobisz puszyste naleśniki!

Puszyste naleśniki? Wystarczy dodać jeden składnik
Puszyste naleśniki? Wystarczy dodać jeden składnik123RF/PICSEL

Puszyste naleśniki - jak je zrobić

Przepis na puszyste naleśniki

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • pół szklanki mineralnej wody gazowanej
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki sody
  • cukier waniliowy (według upodobań)
  1. Mąkę wsyp do miski, dodaj jajka, mleko, wodę, sól, pół szklanki wody gazowanej i ewentualnie cukier waniliowy.
  2. Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę.
  3. Następnie dodaj olej i ponownie zmiksuj.
  4. Rozgrzej patelnię naleśnikową.
  5. Naleśnik przewracaj na drugą stronę, gdy jego spód będzie zarumieniony.
  6. Naleśniki podawaj wedle uznania - z dżemem, owocami, białym serem czy bitą śmietaną. Smacznego!
Najzdrowsze tłuszcze. Gdzie je znajdziemy?Interia.tv
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?