Torcik malinowy z kremem twarogowym

Ciasto z malinami
Ciasto z malinami123RF/PICSEL

Składniki

  • 60 dag malin
  • 4 jajka
  • 1/2 kostki (12,5 dag) margaryny
  • szczypta soli
  • 3 op. cukru waniliowego
  • 1 i 1/2 szkl. cukru
  • 2/3 szkl. mąki
  • 1 mała torebka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek mleka
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 30 dag mielonego twarogu
  • 4–5 łyżeczek żelatyny
  • 2 łyżki cukru pudru do oprószenia
12 porcji

Sposób przygotowania

Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?