Torcik miętowo malinowy
Kusząco kolorowy!
Składniki:
- 75 dag jogurtu greckiego
- 10 dag cukru pudru
- 30 dag malin
- galaretka czerwona i zielona
- 2 garście liści mięty
- owoce do dekoracji
- 10 dag gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
1. Galaretki rozpuść w nieco mniejszej niż podana na opakowaniu ilości wody. Maliny zmiksuj na mus, przetrzyj przez sitko. Liście mięty umyj, wrzuć do blendera, dodaj 1/3 cukru, 25 dag jogurtu, zieloną galaretkę zmiksuj. Masę wlej do tortownicy wyłożonej folią.
2. Resztę jogurtu zmiksuj z cukrem, musem malinowym i czerwoną galaretką. Wylej na masę zieloną, schłodź w lodówce. Udekoruj rozpuszczoną czekoladą i owocami.