Torcik tutti frutti na waflach
Słodkie maliny i czereśnie, kwaskowe porzeczki oraz delikatne jagody w duecie z aksamitną twarogową masą są wymarzone w słoneczne dni. Zachwycą niejednego łasucha!
Sposób przygotowania
1. Do malaksera wrzuć połamane wafle i wiórki kokosowe. Zmiksuj je. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami wafli i wiórkami. Masą wylep spód dużej tortownicy i wstaw do lodówki.
2. Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw, by spęczniała. Potem rozpuść ją, podgrzewając na małym płomieniu. Twaróg wymieszaj z cukrem, likierem i jogurtem. Połącz z żelatyną. Wylej na spód z wafli. Wstaw na 20 minut do lodówki.
3. Owoce przebierz, opłucz, osusz na ściereczce. Rozsyp je na wierzchu serniczka. Lekko wciśnij w tężejącą masę. Ponownie wstaw do lodówki do stężenia (4 godziny). Udekoruj listkami mięty.