Reklama

Reklama

Tort bakaliowy

Słodki i pyszny!

Składniki:

Biszkopt:

  • 6 jaj
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki pszennej
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżki oleju

Reklama

Krem:

  • 2 śmietany 30 proc. śmietan fix
  • cukier waniliowy
  • łyżka cukru pudru
  • masa kajmakowa w puszce (40 dag)

Wierzch:

  • 4 łyżki wody
  • 10 dag masła
  • 3 łyżki kakao
  • pół szklanki cukru pudru
  • bakalie

Przygotowanie:

1. Białka ubij, dodaj cukier, żółtka, mąki, proszek, olej. Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej papierem, piecz 50 minut w temp. 180°C. Gdy ostygnie, przetnij na trzy blaty. 2 Śmietanę zmiksuj ze śmietan-fixem. Blaty smaruj masą kajmakową, bitą śmietaną i znów masą.

2. Masło zagotuj z wodą, dodaj kakao, cukier puder, schłodź. Udekoruj tort. Ułóż na nim bakalie.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje