Tort bezowy z orzechami i bananowym musem na Dzień Mamy

Tort bezowy
Tort bezowymateriały prasowe

Składniki

na bezę

  • 5 białek z jajek
  • 250 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka octu ryżowego

Składniki

na mus

  • 120 g serka mascarpone
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • Pół szklanki śmietanki 36% (zimnej)
  • 3 duże banany
  • 100 g orzechów włoskich np. Chandler Bakalland
  • 100 g migdałów np. Bakalland
  • 460 g Kajmaku np. Bakalland

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietanąAgnieszka MaciaszekInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?