Tort czekoladowy przekładany czereśniami

Tort czekoladowy
Tort czekoladowy123RF/PICSEL

Składniki

  • 300 g masła
  • 300 ml wody
  • szklanka kakao
  • 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody spożywczej
  • 3 duże jajka
  • 1 i 1/2 łyżki oleju
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • KREM szklanka słodkiej śmietany
  • 150 g gorzkiej czekolady
  • DO WYKOŃCZENIA
  • 6 łyżek wiśniówki (opcjonalnie)
  • 400 g czereśni, posiekanych
  • 400 g kremówki
  • kilkanaście całych czereśni
12 porcji

Sposób przygotowania

Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia KulinariaInteria Kulinaria
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?