Tort czekoladowy z mascarpone

Tort czekoladowy
Tort czekoladowy123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 tabliczka (10 dag) gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • po 5 łyżek mąki pszennej i ziemniaczanej
  • 1 czubata łyżka kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- krem

  • po 2 szkl. śmietany kremówki i serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 op. (ok. 10 dag) kawy cappuccino w proszku

- dekoracja

  • starta czekolada
  • czekoladowe ozdoby
12 porcji

Sposób przygotowania

Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?