Tort marchwiowy z mandarynkami

Tort marchewkowy smakuje doskonale
Tort marchewkowy smakuje doskonale 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3 marchwie (300 g)
  • 2 jajka
  • 70 g drobnego cukru
  • 150 ml oleju
  • 120 ml soku jabłkowego
  • 100 g mielonych orzechów włoskich
  • 220 g mąki krupczatki
  • 70 g cukru pudru
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • tłuszcz i mąka do formy
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 250 g tłustego twarogu
  • 80 g cukru pudru
  • puszka mandarynek (314 g)
  • 50 g posiekanych orzechów laskowych
  • 20 g gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Życie na Gorąco
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?