Reklama

Reklama

Tort naleśnikowy

Jeśli nie chcesz, by naleśniki były tłuste, nie wlewaj tłuszczu na patelnię.

Składniki dla 4 osób:

Reklama

Ciasto:

  • 2 szklanki mleka
  • szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • łyżka oleju
  • zioła prowansalskie pół łyżeczki
  • curry
  • sól
  • pieprz

Farsz:

  • 30 dag filetu z łososia
  • puszka groszku konserwowego
  • 20 dag pieczarek
  • natka pietruszki
  • czarne oliwki
  • 3 łyżki ketchupu
  • 30 dag żółtego sera
  • olej
  • sól
  • pieprz

1. Składniki na ciasto połącz, wymieszaj. Smaż placki. Łososia rozdrobnij, pieczarki pokrój w plastry, usmaż, dodaj łososia, przypraw, smaż. Dodaj groszek i oliwki. 2

2. Naleśnik ułóż w tortownicy, nakładaj na placki farsz. Wierzch posmaruj ketchupem, udekoruj paskami ciasta, piecz kwadrans w temp. 180°C.

Czas przygotowania: ok. godziny

Wypróbuj!

Jeśli nie chcesz, by naleśniki były tłuste, nie wlewaj tłuszczu na patelnię. Natłuść ręcznik papierowy i to nim smaruj patelnię. Możesz też dodać olej tylko do ciasta i smażyć placki bez wlewania tłuszczu lub użyć specjalnej patelni, na której smaży się wszystko bez tłuszczu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje