Tort naleśnikowy z malinami
Ciasto: dag mąki, 2 szkl. mleka, 2 jajka, łyżka oleju, sól; Nadzienie: 50 dag twarogu, 2 szkl. cukru, szkl. śmietany, 2 jajka, 1/2 szkl malin + do dekoracji, olej, bułka tarta, masło.

Wszystkie składniki ciasta: mąkę, mleko, jajka, olej i szczyptę soli zmiksuj. Na rozgrzanym oleju (na niewielkiej ilości), na patelni, usmaż naleśniki.
Przygotuj nadzienie: dokładnie utrzyj jajka z częścią cukru, twaróg zmiel na gładko, dodaj jajka, resztę cukru i śmietanę. Na koniec dodaj umyte, osuszone i lekko rozdrobnione maliny.
Formę tortową wysmaruj olejem, a następnie wysyp bułką tartą. Do formy wkładaj warstwowo naleśniki, z jednej strony smarując je serowo-malinową masą. Ostatni, nieposmarowany serem naleśnik, posyp wiórkami masła. Tort naleśnikowy piecz w temp. 200°C przez ok. 30 minut Udekoruj malinami oraz np. innymi owocami i miętą.