Składniki: Na ciasto: - 175 g mąki, - 60 g cukru pudru, - opakowanie cukru waniliowego, - żółtko, - 125 g masła Na nadzienie: - 750 g chudego twarogu, - 150 g cukru, - 3 łyżki soku z cytryny, - 50 g mąki ziemniaczanej, - opakowanie masy makowej (250 g), - 4 jajka, - 50 g rodzynek, - żółtko, - cukier puder Przygotowanie: Mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, żółtko i tłuszcz włożyć do miski i wyrobić za pomocą robota kuchennego. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na pół godziny. Twaróg, cukier, sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i masę makową włożyć do miski. Jajka rozdzielić. Żółtka wmieszać do masy makowej. Białka ubić na sztywna pianę, wmieszać do masy razem z rodzynkami. Ciasto rozwałkować między dwoma warstwami folii i wyciąć krążek o średnicy 24 cm. Okrągłą formę (24 cm) natłuścić. Włożyć ciasto a następnie masę. Piec w 175 st. C 60 minut. Z pozostałego ciasta wyciąć 12 gwiazdek, ułożyć na cieście 10 minut przed końcem pieczenia i posmarować żółtkiem. Oprószyć cukrem pudrem.