Tortilla Wrap z hummusem, szpinakiem i pomidorami

Nadesłane przez: arabska_utopia

Składniki:

gotowe placki tortilla (do kupienia w dobrych delikatesach), hummus, świeże liście szpinaku, pomidory, pokruszony ser feta, suszone pomidory, oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Placki tortilla posmarować w miarę grubo hummusem (brzegi zostawić suche), równomiernie rozprowadzić na wierzchu wypłukane i osuszone liście szpinaku, drobno pokrojone świeże i suszone pomidory i pokruszony ser feta. Delikatnie skropić oliwą z oliwek. Zawinąć najpierw boki (ok. 3 cm z każdej strony) potem delikatnie zwijać placek w rulonik. Przekroić w poprzek na pół i zawinąć w folię aluminiową. Gotowe! Świetna alternatywa do tradycyjnych kanapek.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas