Reklama

Reklama

Tortilla z kaszą

Obiad pełen energii!

Składniki

  • 1 opakowanie tortilli np. Dan Cake (4 placki)
  • 2 woreczki ( 2x100g) kaszy gryczanej
  • 1 żółta papryka
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżeczka ostrej papryki
  • sól, pieprz
  • kolendra

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie w/g instrukcji na opakowaniu. Paprykę kroimy w kostkę, pomidorki na połówki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy do niej dwa ząbki drobno posiekanegom czosnku i delikatnie podsmażamy. Dodajemy pokrojone warzywa i całość dusimy 3 minuty. Zdejmujemy z ognia i dodajemy kaszę, ostrą paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Patelnię stawiamy z powrotem na mały ogień i podsmażamy 5 minut cały czas mieszając. W tym czasie opiekamy tortille np. Dan Cake. Możemy to zrobić w piekarniku – po uprzednim zwilżeniu placków wodą, aby stały się elastyczniejsze. Przekładamy tortille na talerz. Na każdą nakładamy kilka łyżek kaszy z warzywami i posypujemy kolendrą. Tortillę zawijamy i spinamy wykałaczką.

Reklama

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje