Reklama

Reklama

Tortilla z pomidorami

Doskonała na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • 5 ugotowanych ziemniaków
  • 5 jajek
  • 1 cebula
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 100 g chorizo
  • duża szczypta kurkumy, słodkiej i ostrej papryki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:
1. Jajka rozbełtaj widelcem, dodaj przyprawy. Na oleju przysmaż posiekaną cebulę, dodaj plasterki chorizo oraz ziemniaki (również pokrojone w plasterki) i pomidorki. Całość zalej masą jajeczną.

2. Smaż przez kilka minut, po czym delikatnie przełóż ziemniaczany omlet na drugą stronę, smaż kilka minut. Taka wersja tortilli smakuje wspaniale zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje