Tosty francuskie z lodami

Delikatne i miękkie. Ich aromatyczny zapach roznosi się po całym mieszkaniu sprawiając, że nawet gałka lodów o poranku nie przysporzy nam wyrzutów sumienia.

Tosty
Tosty materiały prasowe

Sposób przygotowania

Chałkę kroimy na kromki. Jajka mieszamy razem z cukrem, cynamonem i mlekiem. Dokładnie namaczamy w mieszance chałkę i smażymy na maśle. Brzoskwinię obieramy, wyciągamy pestkę i kroimy na cząstki. Podsmażamy na maśle z dodatkiem cukru i cynamonu. Tosty układamy na talerzu i polewamy powstałym sosem z brzoskwiniami. Na wierzchu kładziemy gałkę lodów i polewamy wszystko octem mirabelkowym. Dekorujemy listkiem mięty.

Jak zrobić tosty francuskie z serem i szynką?Interia Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas