Tosty francuskie z miodem i owocami
Smaczna przekąska!
Składniki
- pieczywo pszenne lub chleb pszenno-żytni 6-7 kromek
- Mleko ekologiczne np. BIO OSM Piątnica 125 ml
- jajka 2 szt.
- miód 2-4 łyżki
- olej rzepakowy do smażenia
- świeże owoce np. maliny, borówki, jagody
- świeża mięta do dekoracji
Sposób przygotowania
1. Do mleka dodać jajka, cynamon i dokładnie wymieszać.
2. Kromki pieczywa przekroić na pół lub na cztery części.
3. Każdy kawałek zamoczyć w jajku z mlekiem i usmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na złoty kolor z obu stron.
4. Wyłożyć na talerz, polać strużkami miodu i posypać ulubionymi owocami.
5. Udekorować listkami świeżej mięty.
Smacznego!
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy