Reklama

Reklama

Tosty francuskie z miodem i owocami

Smaczna przekąska!

Składniki

  • pieczywo pszenne lub chleb pszenno-żytni 6-7 kromek
  • Mleko ekologiczne np. BIO OSM Piątnica 125 ml
  • jajka 2 szt.
  • miód 2-4 łyżki
  • olej rzepakowy do smażenia
  • świeże owoce np. maliny, borówki, jagody
  • świeża mięta do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Do mleka dodać jajka, cynamon i dokładnie wymieszać.

2. Kromki pieczywa przekroić na pół lub na cztery części.

3. Każdy kawałek zamoczyć w jajku z mlekiem i usmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na złoty kolor z obu stron.

4. Wyłożyć na talerz, polać strużkami miodu i posypać ulubionymi owocami.

5. Udekorować listkami świeżej mięty.

Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje