Tosty z mozzarellą

Pyszne śniadanie.

Składniki:

  • 2 pomidory
  • 250 g sera mozzarella
  • Pęczek bazylii
  • 8 kromek pieczywa tostowego
  • 12 cienkich plastrów gotowanej szynki
  • Sól, pieprz
  • 3 jajka
  • 375 ml mleka
  • 6 łyżek oleju

Reklama

Przygotowanie:

Pomidory pokroić na 12 plastrów, mozzarellę na 16. 4 kromki pieczywa obłożyć bazylią, pomidorami, mozzarellą i szynką. Doprawić solą i pieprzem i nałożyć pozostałe kromki. Jaja roztrzepać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Tosty obtoczyć w jajku i smażyć na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe tosty, poprzekrawać i podawać udekorowane bazylią.

Dowiedz się więcej na temat: tosty

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje