Tosty z serkiem i gruszką
Słodkie, wakacyjne śniadanie!

Składniki
- Chleb tostowy pełnoziarnisty - 12 kromek
- serek homogenizowany waniliowy 250 g
- miód 1 łyżeczka
- orzechy włoskie - garść
- gruszka 1 sztuka
- masło 1 łyżka
- konfitura żurawinowa do dekoracji
Sposób przygotowania
Orzechy rozdrobnić, wymieszać z serkiem homogenizowany i miodem. Gruszkę obrać, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle na wolnym ogniu przez kilka minut. Kromki chleba tostowego zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować serkiem homogenizowanym. Na każdą kromkę chleba wyłożyć 3 plastry gruszki i dekoracyjnie konfiturę żurawinową.
Smacznego!
Przepis poleca ekspert Dan Cake - Robert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy