Reklama

Reklama

Tosty z serkiem i gruszką

Słodkie, wakacyjne śniadanie!

Składniki

  • Chleb tostowy pełnoziarnisty - 12 kromek
  • serek homogenizowany waniliowy 250 g
  • miód 1 łyżeczka
  • orzechy włoskie - garść
  • gruszka 1 sztuka
  • masło 1 łyżka
  • konfitura żurawinowa do dekoracji

Sposób przygotowania

Orzechy rozdrobnić, wymieszać z serkiem homogenizowany i miodem. Gruszkę obrać, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle na wolnym ogniu przez kilka minut. Kromki chleba tostowego zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować serkiem homogenizowanym. Na każdą kromkę chleba wyłożyć 3 plastry gruszki i dekoracyjnie konfiturę żurawinową.

Reklama

Smacznego!

Przepis poleca ekspert Dan Cake - Robert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje