Reklama

Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty

Zdrowa, pyszna i wyjątkowo uniwersalna surówka obiadowa - pasuje do różnego rodzaju mięs, ryb oraz do ziemniaków i kotletów jarskich. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Same korzyści!

Składniki

  • 500 kapusty kiszonej (najlepiej domowej)
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • niecałe pół szklanki oleju

1. Kapustę odciskamy na sicie z nadmiaru płynu, przekładamy ją na deskę do krojenia i szatkujemy.

2. Obieramy marchewkę oraz jabłko, ścieramy, umieszczamy w misce, dokładamy poszatkowaną kapustę.

3. Wsypujemy cukier i kminek, dodajemy olej. Mieszamy.

4. Surówkę chłodzimy 1-2 godziny przed podaniem.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama