Truskawkowa sałatka z migdałami i jarmużem

Zdrowo i smacznie!

Składniki

  • 1 opakowanie jarmużu
  • 0,5 kg truskawek
  • Pęczek rzodkiewki
  • 75 g migdałów w płatkach np. Bakalland
  • 3 łyżki oliwy
  • Sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Jarmuż delikatnie rwiemy na mniejsze kawałki i zalewamy wrzątkiem na ok. 1 minutę, aby zmiękł. Następnie rzodkiewki i truskawki kroimy na cienkie plasterki i dodajemy do jarmużu. Całość posypujemy migdałami. W osobnym naczyniu przygotowujemy sos. Oliwę, sok z cytryny i miód mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Sałatka najlepiej smakuje polana sosem na chwilę przed podaniem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje