Reklama

Reklama

Truskawkowy chłodnik z pistacjami i chrupiącymi ziarnami

Orzeźwiająca propozycja na ciepły, wiosenny dzień.

Składniki

  • 2 kg truskawek
  • 200 mln mleka kokosowego
  • 1 szklanka soku z buraków
  • 75 g pistacji np. prażonych w piecu Bakalland
  • (50 g Chrupiącej sałatki z żurawiną Bakalland)
  • Szczypta soli
  • 2 łyżeczki miodu
  • • Pieprz do smaku
  • • Listki mięty

Sposób przygotowania

Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, a następnie delikatnie blendujemy. Dodajemy 150 ml mleka kokosowego i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy szklankę soku z buraków i wszystko dokładnie mieszamy. Całość przyprawiamy do smaku i dodajemy miód. Gotowy chłodnik wyjmujemy z lodówki na chwilę przed podaniem. Przelewamy do miseczek i dodatkowo ozdabiamy pozostałą śmietanką kokosową i posiekanymi pistacjami. Całość posypujemy chrupiącą sałatką i dodajemy listek mięty. 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy