Tunezyjska uczta - smaki trzech kultur

Kuchnia tunezyjska jest pełna wpływów arabskich, francuskich i berberyjskich
Kuchnia tunezyjska jest pełna wpływów arabskich, francuskich i berberyjskich123RF/PICSEL
Tradycyjna sałatka tunezyjska - często podawana z jajkiem i tuńczykiem
Tradycyjna sałatka tunezyjska - często podawana z jajkiem i tuńczykiem123RF/PICSEL
Harissa dodawana jest w Tunezji niemal do każdej potrawy
Harissa dodawana jest w Tunezji niemal do każdej potrawy123RF/PICSEL
W nadzieniu "brika" musi znaleźć się półpłynne jajko
W nadzieniu "brika" musi znaleźć się półpłynne jajko123RF/PICSEL
Sekretem dobrze przyrządzonego kuskusu są przyprawy
Sekretem dobrze przyrządzonego kuskusu są przyprawy123RF/PICSEL
Tajine tunezyjski jest rodzajem zapiekanki z jajkami i ziemniakami
Tajine tunezyjski jest rodzajem zapiekanki z jajkami i ziemniakami123RF/PICSEL
Piknatne kiełbaski „merguez” to tunezyjski specjał
Piknatne kiełbaski „merguez” to tunezyjski specjał123RF/PICSEL
Tunezyjskie smakołyki muszą być bardzo słodkie
Tunezyjskie smakołyki muszą być bardzo słodkie123RF/PICSEL
Każdy turysta powinien spróbować tunezyjskiej herbaty miętowej
Każdy turysta powinien spróbować tunezyjskiej herbaty miętowej123RF/PICSEL
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?