W sosie koperkowym

Kiedy nie masz pomysłu, jaki dodatek będzie najlepszy do drugiego dania, proponujemy fasolkę szparagową z kalafiorem. Warzywa polane koperkowym sosem będą soczyste i smaczne.

Fasolkę szparagową można podawać na wiele sposobów.
Fasolkę szparagową można podawać na wiele sposobów. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej fasolki szparagowej
  • 2 szklanki ugotowanych różyczek z kalafiora
  • 1 szklanka kremowej śmietanki 30 proc.
  • zielona pietruszka
  • 2 wiązki koperku
  • natka zielonej cebulki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotwnia:

W rondelku udusić warzywa w śmietanie z dodatkiem przypraw, na koniec posiekaną zieleninę, doprawić do smaku. Podawać jako dodatek do dania obiadowego.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas