Wampirkoburgery
Czas przygotowania: 20 minut, 290 kcal, dla 4 osób.

Składniki
- 4 bułki
- 250 g mięsa mielonego (najlepiej wołowina lub drobiowe)
- jajko
- sól
- pieprz
- olej
- pomidor
- keczup
- 4 małe ogórki kwaszone
- papryka czerwona
- 2 słodkie cebule
- kilka listków sałaty
- masło
- 4 kuleczki mozzarelli
1. Przygotuj kotlety: do mięsa dodaj jajko drobno posiekaną cebulę, dopraw solą i pieprzem. Dobrze wyrób mięso. Uformuj 4 kotleciki i usmaż na oleju.
2. Pokrój pomidora i ogórki na plastry, paprykę w cienkie paseczki. Podgrzej bułkę. Przekrój i posmaruj w środku masłem.
3. Połóż na połówce bułki listek sałaty, plasterek pomidora, następnie kotlet i plasterki ogórka. Posmaruj keczupem. Przykryj drugą połówką bułki. Pokrój słodką cebulę w pióra i powkładaj w burgera tak, żeby wystawały jak wampirze zęby.
4. Oczy zrób z kulek mozzarelli przekrojonych na pół i kawałków ogórka.