Reklama

Reklama

Wampirkoburgery

Czas przygotowania: 20 minut, 290 kcal, dla 4 osób.

Składniki

  • 4 bułki
  • 250 g mięsa mielonego (najlepiej wołowina lub drobiowe)
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • pomidor
  • keczup
  • 4 małe ogórki kwaszone
  • papryka czerwona
  • 2 słodkie cebule
  • kilka listków sałaty
  • masło
  • 4 kuleczki mozzarelli

1. Przygotuj kotlety: do mięsa dodaj jajko drobno posiekaną cebulę, dopraw solą i pieprzem. Dobrze wyrób mięso. Uformuj 4 kotleciki i usmaż na oleju.

Reklama

2. Pokrój pomidora i ogórki na plastry, paprykę w cienkie paseczki. Podgrzej bułkę. Przekrój i posmaruj w środku masłem.

3. Połóż na połówce bułki listek sałaty, plasterek pomidora, następnie kotlet i plasterki ogórka. Posmaruj keczupem. Przykryj drugą połówką bułki. Pokrój słodką cebulę w pióra i powkładaj w burgera tak, żeby wystawały jak wampirze zęby.

4. Oczy zrób z kulek mozzarelli przekrojonych na pół i kawałków ogórka.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje