Reklama

Reklama

Warzywne zapiekanki

Proste pomysły z warzyw korzeniowych na zdrowe, pożywne zapiekanki.

Sebastian Olma zaprezentował zapiekankę z przekładanymi, poszatkowanymi warzywami, połączonymi sosem z dodatkiem czosnku na bazie śmietany i mleka.

Reklama

Tak przygotowane danie będzie prawdziwą ozdobą stołu na rodzinnym obiedzie.

W wersji nieco bardziej tradycyjnej, do podsmażonych warzyw (m.in. papryki, bakłażana) Olma dodał makaron "sprężynki".

Połączone w ten sposób składniki wystarczy przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem i zapiec w piekarniku. 

Co jeszcze można przygotować ze zdrowych warzyw korzeniowych? Zobacz film!

x-news/INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje