Reklama

Reklama

Warzywny makaron oraz frytki

Takimi pysznymi daniami możesz zajadać się do woli – bez obawy, że zaszkodzą sylwetce. Mają przecież tak niewiele kalorii!

Cukiniowe spaghetti

Składniki

  • 3 średnie cukinie
  • 2 łyżki oliwy
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól
  • Dodatkowo sos boloński parmezan oraz natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania

Cukinie oczyść, umyj, wytrzyj do sucha. Następnie przepuść przez tarkę spiralną (tzw. spiralizer) albo pokrój w plasterki nożem szczelinowym do obierania warzyw, a potem potnij w cieniutkie paseczki. Czosnek obierz, drobno posiekaj albo przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć czosnek. Smaż go przez 1 minutę. Potem dołóż cukiniowy makaron. Smaż dalej, od czasu do czasu mieszając, aż cukinia zmięknie (2-3 minuty). 

Gotowe cukiniowe spaghetti posól i wyłóż na talerze. Polej np. sosem boloński. Posyp startym parmezanem oraz natką

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje