Reklama

Reklama

Warzywny miszmasz z serem

Oto pomysł na pyszne danie z warzywami. Jeśli chcesz by było mniej kaloryczne gorące kawałki sera połóż na chwilę na ręczniku papierowym, dzięki temu osączysz nadmiar tłuszczu. Danie posyp koperkiem.

Składniki na 4 porcje:


  • 75 dag dużych ogórków
  • 1-3 cebule
  • 50 dag papryki
  • 2 łyżki kaparów
  • 20 dag sera koziego
  • 8 łyżek oliwy
  • 2 łyżki rodzynek
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki mielonych migdałów
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól, pieprz

Reklama


Przygotowanie:

1. Ogórki obrać, przekroić, oczyścić z nasion i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i poszatkować drobno. Paprykę umyć, starannie oczyścić, pokroić na kawałki, a kapary odlać na sitku z zalewy.

2. Na rozgrzanej oliwie, podsmażyć cebulę. Dodać do niej ogórki, paprykę, kapary i rodzynki. Doprawić octem, solą, pieprzem i cukrem. Przykryć i dusić na wolnym ogniu przez 6-8 minut.

3. Wymieszać mąkę, migdały, proszek do pieczenia, szczyptę soli i odrobinę wody, aż powstanie gładka masa. Kozi ser kroić na kawałki, moczyć w cieście i smażyć na złoto na gorącym tłuszczu. Podawać na warzywach.

Dowiedz się więcej na temat: danie z serem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje