Wątróbka w panierce
W takim wydaniu smakuje jeszcze lepiej

Składniki
- 1 kg wątróbki drobiowej lub wieprzowej
- 2 jajka
- szklanka mąki
- szklanka bułki tartej
- olej do smażenia
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- sos
- 2 łyżki musztardy
- 3 łyżki płynnego miodu
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Wątróbki umyj, oczyść dokładnie i jeszcze raz opłucz pod bieżącą wodą. Osusz za pomocą ręcznika papierowego. Do miseczki wbij jajka, wymieszaj je widelcem. 2. Na dwa osobne talerze wysyp mąkę i bułkę tartą. Wątróbkę obtaczaj w mące, następnie w jajku, a potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej i smaż wątróbkę na rumiano z każdej strony. 3. Usmażone wątróbki kładź na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Posól je. Możesz podawać je na ciepło z ziemniakami i kapustą kiszoną lub na zimno z np. z sosem z musztardy i miodu.