Reklama

Reklama

Wątróbka w panierce

W takim wydaniu smakuje jeszcze lepiej

Składniki

  • 1 kg wątróbki drobiowej lub wieprzowej
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • szklanka bułki tartej
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Składniki - sos

  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Wątróbki umyj, oczyść dokładnie i jeszcze raz opłucz pod bieżącą wodą. Osusz za pomocą ręcznika papierowego. Do miseczki wbij jajka, wymieszaj je widelcem. 

2. Na dwa osobne talerze wysyp mąkę i bułkę tartą. Wątróbkę obtaczaj w mące, następnie w jajku, a potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej i smaż wątróbkę na rumiano z każdej strony. 

3. Usmażone wątróbki kładź na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Posól je. Możesz podawać je na ciepło z ziemniakami i kapustą kiszoną lub na zimno z np. z sosem z musztardy i miodu. 

Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje