Reklama

Reklama

Wątróbka z pieczarkami

Przepis na pyszny i niedrogi obiad

Składniki:

  • pół kg wątróbki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 5 dużych pieczarek
  • sól, pieprz
  • olej, mąka

Przygotowanie:

1. Wątróbkę umyj, osusz, oczyść z błonek. Nożem zrób w niej głęboką kieszeń. Pieczarki oczyść, pokrój. Cebule obierz, pokrój w piórka.

2. Olej rozgrzej na patelni, zesz klij cebulę. Dodaj pieczarki, pod- duś. Przypraw solą i pieprzem.

3. Farszem napełnij wątróbkę, zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące, usmaż na oleju ze wszystkich stron (wątróbka powinna być lekko krwista). Oprósz solą i pieprzem.

Reklama


Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: wątróbka | pieczarki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy