Wielkanocne kanapki
Oryginalnie.

Składniki na 4 porcje:
- 4 jajka, - 4 cienkie filety z indyka, - 2 łyżki oleju,- sól, pieprz, - 150 g rzodkiewek, - pół opakowania rzeżuchy, -1/3 pęczka szczypiorku, - pół pęczka trybulki, - 150 g twarożku, - 75 g śmietany, - 8 kromek pieczywa tostowego
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Filety porozcinać i obsmażyć na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Na 4 rzodkiewkach zostawić trochę natki i odłożyć do dekoracji, pozostałe pokroić w plasterki. Zioła posiekać, wymieszać z twarożkiem i śmietaną, doprawić pieprzem. Jajka obrać i pokroić w plastry. Wszystkie kromki posmarować twarożkiem. Na 4 kromkach ułożyć rzodkiewki jajka i indyka, nakryć pozostałymi kromkami, lekko docisnąć i przekroić po przekątnej. Ozdabiać rzodkiewkami, plasterkami jajka, kleksem z masy twarożkowej i ziołami. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 2600 kJ/621 kcal