Wielkanocny przepis z herbatą w tle

Wielkanocna baba herbaciana
Wielkanocna baba herbacianamateriały prasowe

Składniki:

  • 1,5  filiżanki zaparzonej herbaty np. Earl Grey Ahmad Tea London
  • 260 g mąki pszennej
  • 90 g margaryny
  • 100 g białego cukru w kryształkach
  • 2 żółtka
  • garść migdałów w płatkach
  • garść rodzynek sułtańskich
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 kropli aromatu cytrynowego
  • 1 łyżeczka startej skórki cytryny
  • szczypta soli

Składniki na lukier:

  • pół szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka wody
  • sok z połowy cytryny

Przygotowanie:

Wielkanoc 2016
Wielkanoc 2016INTERIA.PL
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?